четвъртък, 24 април

Картофена торта

Публикувана от:
Видяно: 32 027 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Картофена торта
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции1 бр.

Необходими Продукти

  • картофи - 1, 5 - 2 кг
  • майонеза - 250 гр. /1 опаковка /
  • чушки - червени 2 - 3 бр. от туршия (или печени)
  • кисели краставички - 4 - 5 бр. - средно големи
  • моркови - сварени 3 - 4 бр.
  • грах - сварен 1 ч. ч
  • царевица - 1 ч. ч.
  • шунка - 250 гр. или печено пиле
  • кашкавал - 250 гр.

Приготвяне на Картофена торта

Картофите се сваряват. Обелват се, пасират се и се приготвя картофено пюре само с малко масло за да стане твърдо( без мляко или вода).

Основната част от останалите продукти (без майонезата и кашкавала) се нарязват на дребно и смесват с картофеното пюре. Оставя се част от тях за украса на тортата отгоре.

Полученото картофено пюре се разстила върху тортена чиния или поднос и се оформя като торта. Отгоре се намазва с майонезата, която предварително е отделена. Украсява се с останалите продукти и най - отгоре се настъргва кашкавал.

Сервирате и режете като торта.

4 от 12 Гласа

Отзиви (4)

  • 0
    0
    Отговор
    мара

    2013-06-25, Оценка 2 от 5 за Картофена торта

    реди се в тортена чиния а на снимката е в правоъгълна и е печена нещо не отговаря снимката на рецептата
  • 0
    0
    Отговор
    Минчо

    2012-05-14, Оценка 3 от 5 за Картофена торта

    За мен лично без да се запича е по-добре, но ако искаш, може да запечеш :)
  • 0
    0
    Отговор
    Мира

    2012-05-13, Оценка 3 от 5 за Картофена торта

    ще я пробва още утре
  • 2
    0
    Отговор
    60922

    2009-12-04, Оценка 4 от 5 за Картофена торта

    Тортата запича ли се на фурна и колко време ?

Вкусна и оригинална рецепта за Картофена торта. Не намерихте това което търсите? Виж другите ни специалитети за Картофена торта. Избрани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Картофена торта в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.