Свинско с броколи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинско с броколи1 / 2
16/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Крехко свинско върху канапе от зеленчуци - ето как денят ни стана по-светъл и вкусен"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава
  • свинско месо - 500 грама свинско филе
  • гъби - 5 броя
  • моркови - 1 брой
  • бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 4 скилидки
  • чушки - 1 брой червена
  • соев сос - 1 с.л
  • сусам - 1 с.л
  • джинджифил - 2 с.л пресен
  • зехтин - 2 с.л
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте броколито на розички и ги сварете за 2-3 минути в кипяща вода. Веднага след това охладете в ледена вода и отцедете.

Загрейте маслото в голям тиган и запържете накълцания чесън, праз. След малко добавете нарязания на тънки филийки морков (с помощта на белачка), а след 2 минути и нарязаните гъби. Посолете и оставете да се задушават до омекване на гъбите. Нарежете чушката и добавете и нея. При нужда добавете малко от бульона. Овкусете с черен пипер и 1 с.л. джинджифил.

В отделен съд загрейте зехтина и сложете да се запържи нарязаното свинско месо. Щом се позапържи долейте останалия бульон, соевия сос и оставете, докато месото е напълно готово. Преди да свалите от котлона прибавете сусама и другата лъжица джинджифил. Посолете и прибавете черен пипер на вкус.

Поднесете порция свинско месо върху канапе от зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

иван
иван
акера не го хареса
15.03.2012 18:55
1