Кекс торта със сладко от ягоди и белтъчен крем

07/03/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3526692562
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5- 6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 089
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбъркват млякото и лъжичката сода, след това прибавяме олиото и захарта, разбъркваме хубаво да се разтвори захарта и постепенно добавяме брашно. Трябва да се получи не много гъста кексова смес.

В подсушена, намазнена и набрашнена тавичка изсипваме половината от сместа, слагаме във фурната и печем до полуготовност. Когато започне да покафенява кексът, изваждаме тавата, сипваме отгоре сладкото от ягоди, разпределяме го равномерно и отгоре изсипваме останалата част от сместа.

Слагаме отново да се пече, когато е изпечено добре го изкарваме и оставяме да изстине. След като е изстинала основата си приготвяме крема по следния начин: в дълбока купа слагаме белтъците и лъжичката оцет и с помощта на миксер разбиваме на сняг, захарта слагаме в подходящ съд на котлона да се разтопи, като внимаваме да не прегаря.

След като сме разтопили напълно захарта я изсипваме на тънка струйка при разбитите белтъци, като непрекъснато бъркаме с миксера.

След като изсипем цялото количество захар разбъркваме съвсем малко и така кремът е готов. Върху охладения кекс слагаме крема и украсяваме по наше желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар