Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс торта със сладко от ягоди и белтъчен крем

Кекс торта със сладко от ягоди и белтъчен крем

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Кекс торта със сладко от ягоди и белтъчен крем
Снимка: Наталия Петрова
1 / 7
07/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5- 6

Необходими Продукти

  • За основата
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • брашно - колкото поеме
  • сладко от ягоди - бурканче 250 г
  • За крема
  • белтъци - 2 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбъркват млякото и лъжичката сода, след това прибавяме олиото и захарта, разбъркваме хубаво да се разтвори захарта и постепенно добавяме брашно. Трябва да се получи не много гъста кексова смес.

В подсушена, намазнена и набрашнена тавичка изсипваме половината от сместа, слагаме във фурната и печем до полуготовност. Когато започне да покафенява кексът, изваждаме тавата, сипваме отгоре сладкото от ягоди, разпределяме го равномерно и отгоре изсипваме останалата част от сместа.

Слагаме отново да се пече, когато е изпечено добре го изкарваме и оставяме да изстине. След като е изстинала основата си приготвяме крема по следния начин: в дълбока купа слагаме белтъците и лъжичката оцет и с помощта на миксер разбиваме на сняг, захарта слагаме в подходящ съд на котлона да се разтопи, като внимаваме да не прегаря.

След като сме разтопили напълно захарта я изсипваме на тънка струйка при разбитите белтъци, като непрекъснато бъркаме с миксера.

След като изсипем цялото количество захар разбъркваме съвсем малко и така кремът е готов. Върху охладения кекс слагаме крема и украсяваме по наше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: