Пълнени гъби с кашкавал и топено сирене

07/03/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Тези гъбки можете да си ги хапвате както като основно ястие, така и като мезе"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 137
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и отстранете пънчетата им. Намажете тавата, в която ще печете, с лъжичка масло, наредете в нея шапките на гъбите и във всяка сложете по малко парче кашкавал.

Нарежете пънчетата на ситно и ги изпържете в останалото масло до златисто.

Намалете котлона на средна температура и сипете сметаната, добавете топеното сирене и подправете. Разбъркайте сместа до разтваряне на сиренето и махнете от котлона.

С получената сметанова смес напълнете гъбите и останалото сипете около тях.

Печете в загрята фурна на 180 градуса 40 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Ей така най-ги харесвам! Понякога в плънката запържвам и наситнено на дребно беконче заедно с пънчетата.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!