Сос за пържолки

LakomnicaLakomnica
Новак
7119474
Сос за пържолки1 / 2
23/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Знаете ли как се прави най-вкусният гъбен сос за пържоли и меса? Вижте тук"

Необходими Продукти

  • лук - 2 - 3 главички
  • гъби - около 200 грама
  • топено сирене - 2 вида по 1 кутийка
  • сирене - около 100 грама
  • кашкавал - около 100 грама
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 2 броя
  • куркума
  • кимион
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и гъбите се запържват до златисто, добавят се топеното сирене, сиренето и кашкавала, подправките.

Когато се поразтопят и започнат да се влачат на конци постепенно започва да се добавя и предварително затопленото мляко до получаване на хомогенна смес.

Ако соса не е толкова гъст, колкото ви се иска може да се сгъсти с брашно или сварен и намачкан картоф, накрая след сваляне от котлона се счукват яйцата.

Сосът за пържоли е идеален за заливане на месо печено на скара, както и пържено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
44
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Повече
27.12.2023 18:44
Румяна Салалийска
Румяна Салалийска
Ще го пробвам
09.08.2019 15:29
6
вннннннн
вннннннн
ттттррмлмм рррррррр
11.02.2012 22:39
7
2