Свинско с прясно зеле

08/03/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Свинско със зеле и малко сланинка - това типично българско зимно ястие е неизменна част от нашата трапеза, а от вашата?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 660
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зеле - около 1. 2 кг
  • свинско месо - 700 г (плешка, гърди, врат)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сланина - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 30 мл
  • бульон - 1 и 1/2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета. Сложете дълбока тенджера на котлона, нарежете сланината и я сложете.

Оставете да се стопи малко от топлината и добавете парчетата месо. Запържете до златисто, като периодично разбърквате.

Нарежете зелето, сложете го при месото в тенджерата и разбъркайте. Запържете за кратко и сложете зехтина, подправете и сипете бульона.

Захлупете с капак и намалете котлона. Задушавайте до готовност на зелето и месото.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 15:33
така го предпочитам и аз...повечето ми познати го правят с кисело зеле,но на мен прясното ми харесва много повече
0
0
Renkata
Renkata
08.03.2016 12:06
Обожавам свинско със зеленце!
Сийче, моля те прати ми една порция! :)
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв