Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Пресен спанак в гювечета

Пресен спанак в гювечета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пресен спанак в гювечета
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
08/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 150 г пресен
  • сирене - 400 г натрошено
  • яйца - 8 бр.
  • зелен лук - 4 стръка
  • зехтин
  • масло
  • черен пипер
  • червен пипер
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво спанака с течаща вода и го нарязваме. В подходящ съд смесваме пресния спанак със ситно нарязан зелен лук и натрошено сирене. Подправяме с черен пипер на вкус.

Намазваме отвътре четири гювечета с краве масло и разпределяме в тях сместа от спанак, лук и натрошено сирене.

Чукваме във всяко гювече по две пресни яйца. Поръсваме със сладък червен пипер. Поливаме всяко от гювечетата с 2 супени лъжици зехтин.

Похлупваме гювечетата и печем докато яйцата се стегнат. При поднасяне гарнираме всяко гювече с резени от пресен домат и листенца пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: