Постни сарми с кисело зеле

21/06/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Някои готвят постни сарми само за Бъдни вечер, но истинските ценители ги приготвят и хапват целогодишно "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 479
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата86
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Отделете нежната част на зелевите листа, като отстраните жилите и ги оформите, за да са подходящи за завиване на сарми. Загрейте почти цялото олио и запържете накълцания праз. Добавете ориза, разбъркайте за кратко и го овкусете с подправките. Долейте малко гореща водичка и разбъркайте, докато леко набъбне. Махнете плънката от котлона и оставете да се охлади.

Разпределете плънката върху зелевите листа и оформете средни по размер сарми. Подреждайте ги в тенджера и накрая ги залейте с останалата мазнина. Притиснете най-отгоре с чиния и ги залейте със зелев сос, докато ги покрие. Сложете постните сарми да се варят под капак до увиране на ориза и до изпарение на водата.

подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 3
3 0
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мария Детева
Мария Детева
24.12.2015 16:28
Сърмите стават по-вкусни без праз, с нарязани на ситно пресни гъби печурки и един ситно нарязан домат за вкус. Киселото зеле трябва предварително да преседи поне 2 часа във вода.
0
0
Дидка
Дидка
16.01.2015 21:22
Малко преди да се свали от котлона разбийте 3-4 яйца с щипка копър и изсипете при сърмите на тънка струйка.Леко разклатете съда с сърните за да иде сместа навсякъде. Така е по вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти