Содени питки с лимец и тиквено семе

08/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Неустоимо ароматни и много здравословни - две основателни причини да опитате тези содени питки с лимецово брашно "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 859
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно от лимец – 500 г
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • сода – 1 ч.л.
  • оцет – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • яйца – 1 бр.
  • зехтин – 2 с.л.
  • тиквени семки - за поръсване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме киселото мляко, содата, яйцето, зехтина, солта и оцета и ги разбъркваме.

В купа сипваме брашното и добавяме течната смес към него.

Замесваме тесто, което разделяме на питки с намазнени ръце. Слагаме ги върху постлана с хартия за печене тава.

Поръсваме с тиквени семки и сусам и поставяме в предварително загрята до 200 градуса фурна. Печем до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар