Картофена салата с кисело мляко

23/06/2011
Lakomnica
отLakomnicaНовак7
"Ще ви предложим една много лесна, лека и същевременно богата картофена салата. Подходяща е както за гарнитура, така и за ракийка"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102 823
  • Преглеждания за месеца2094
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват и сваряват заедно с лука.

Ако салатата се прави със замразени зеленчуци, те се изсипват за 10 мин. в топла вода да се попарят. Ако са пресни не е нужна термична обработка.

Яйцата се сваряват, обелват и нарязват на кубчета, добавят се към картофите и зеленчуците заедно с гъбите и киселите краставички. Овкусява се с подправки на вкус.

От чесъна, киселото мляко и копъра се прави сос, с който се залива салата.

Друг вариант, който съм опитвала е добавено сирене и хрупкави крутони, също се хареса като вкус.подобни рецепти тук

5 22
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Галя
Галя
07.12.2015 01:27
"Ако салатата се прави със замразени зеленчуци, те се изсипват за 10 мин. в топла вода да се попарят. Ако са пресни не е нужна термична обработка."
Със сурова царевица и суров грах?
Опитал ли е някой така? Какъв беше резултата?
Инъче звучи интересно и си заслужава да се опита!
2
1
PetqN
PetqN
11.10.2013 06:08
Ще опитам, може да е хубаво!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв