Пържоли, пълнени със спанак и гарнитура

09/03/2016
NEVIот NEVIПомощник Готвач 3x
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо533
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За пържолите
  • свински котлети - 3 бр. с кост
  • свински пържоли - 3 бр. вратни с кост
  • спанак - 500 г пресен
  • зелен лук - 3 стръка
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • За соса
  • гъби - 200 г
  • лук - 100 г кромид
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова пикантина
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • За салатата
  • картофи - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • оцет
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните на дребно лук и спанак в малко олио. Когато течността се изпари овкусете със сол и черен пипер и махнете от котлона.

Овкусете пържолите със сол и черен пипер и направете разрези отстрани на пържолите, така че да получите джоб. Напълнете ги със спаначената смес и подредете в тавата.

Залейте с малко олио и виното. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурната до готовност. За соса почистете и нарежете на полумесеци лук и гъбите. Запържете ги в олиото до златисто.

Прибавете брашното и запържете за кратко при непрекъснато бъркане. Налейте около 400 мл вода и разбъркайте до получаването на гладък сос. Овкусете със сол, черен пипер, пикантината и лимонов сок. За салатата обелете, нарежете и сварете картофите.

Отцедете водата и овкусете. Сервирайте ястието, като в чиния сложете пържола, полейте със соса и отстрани сложете от картофената салата. Завършете ястието с пресен магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар