Пържоли, пълнени със спанак и гарнитура

09/03/2016
NEVIот NEVIПомощник Готвач 3x
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо400
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните на дребно лук и спанак в малко олио. Когато течността се изпари овкусете със сол и черен пипер и махнете от котлона.

Овкусете пържолите със сол и черен пипер и направете разрези отстрани на пържолите, така че да получите джоб. Напълнете ги със спаначената смес и подредете в тавата.

Залейте с малко олио и виното. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурната до готовност. За соса почистете и нарежете на полумесеци лук и гъбите. Запържете ги в олиото до златисто.

Прибавете брашното и запържете за кратко при непрекъснато бъркане. Налейте около 400 мл вода и разбъркайте до получаването на гладък сос. Овкусете със сол, черен пипер, пикантината и лимонов сок. За салатата обелете, нарежете и сварете картофите.

Отцедете водата и овкусете. Сервирайте ястието, като в чиния сложете пържола, полейте със соса и отстрани сложете от картофената салата. Завършете ястието с пресен магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар