Котлети на фурна

09/03/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач20767361
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 172
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свинско месо - 8 котлета
  • гъби - 250 г, нарязани на филийки
  • лук - 1 глава кромид, нарязан на филийки
  • моркови - 1 голям, нарязан на колелца
  • червено вино - 1/2 ч. ч.
  • майонеза - 1 кутийка
  • топено сирене - 8 бр.
  • олио - 1/2 ч. ч.
  • Марината
  • олио - 3 с. л.
  • соев сос - 3 с. л.
  • балсамов оцет - 2 с. л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • черен пипер - 1 к. л.
  • горчица - 1 с. л.
  • мед - 2 с. л.
  • чесън - 2 пресовани скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за маринатата се смесват и котлетите се мариноват. Престояват 12 часа в хладилник.

Тавичката за печене се намазва с малко олио, подреждат се гъбите, лукът и морковът.

Върху канапето от зеленчуци се подреждат котлетите. Заливат се с виното, покриват се с фолио и се пекът 30 минути.

Фолиото се отстранява и всеки котлет се намазва с 1 с. л. майонеза и се покрива с парче сирене тост.

Поставя се отново във фурната, докато се разтопи сиренето.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар