Пица с броколи и карфиол

09/03/2016
Криси Черникова
отКриси ЧерниковаДарт Вейдър16275865
"Време е за една много лесна, вкусна и най-вече здравословна пица в български варианти"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 248
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите и карфиола пускаме във вряла подсолена вода и варим 3-4 минути. След това измиваме със студена вода и ги оставяме да се отцедят.

Включваме фурната на 220-250 градуса. Разточваме тестото с помощта на малко брашно и го слагаме в тавичка, застлана с хартия за печене.

Правим дупчици по тестото с клечка за зъби, като по края можем да не дупчим, ако искаме блатът да се надигне повече там.

Намазваме тестото леко със зехтин и пъхваме във фурната, като я намаляваме на 200 градуса. Печем 3-4 минути и вадим блата, за да го намажем с доматено пюре.

Поръсваме с пармезан и разполагаме отгоре зеленчуците. Печем още около 15 минути или докато пицата се изпече по вкуса ни.

Поръсваме с черен пипер, аранжираме със свеж босилек и поднасяме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!