Руло от кайма с пълнен омлет

09/03/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо264
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г (овкусена)
  • яйца - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 червени
  • лук - 1 глава стар
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л. за омлета
  • олио - за запържване на зеленчуците (около 50 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката на омлета
Нарязваме лука на полумесеци. Настъргваме морковите, чушките почистваме и нарязваме на тънки лентички. Запържваме лука за 3-4 минути, добавяме морковите и чушките и запържваме за още толкова, добавяме сол на вкус.

За омлета
Разбъркваме 2 яйца. В тиган с незалепващо покритие слагаме 2 с.л. олио. След като загрее изсипваме разбърканите яйца, разклащаме тигана, за да се получи хубав омлет. Покривам с капак и навалям котлона до най-ниска степен.

След 3-4 мин. омлетът е готов. Дърпам от котлона и оставям още минута под капак. Изваждам в чиния, в единия край слагам зеленчуковата плънка и навивам на руло.

Овкусената кайма разстилам върху алуминиево фолио с големината на омлета. Слагам омлета и завивам на руло. С намокрена с вода ръка заглаждам рулото. Слагам в тавичка и пека на 160-170 градуса вентилатор до получаването на хубав цвят.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!