Домашен адана кебап

09/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Този домашен и леко пикантен адана кебап е истинска вкусотия от турската кухня"
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 716
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме двата вида кайма и прибавяме сухите подправки, лимоновия сок и маслото нарязано на малки парчета. Омесваме всичко много добре и прибираме в хладилника поне за два часа.

След като извадим приготвената кайма от хладилника започваме да я оформяме върху шишчета с намаслени в зехтин ръце.

Трябва да се получи продълговато и плоско шишче. Отново прибираме в хладилника за кратко.

Загряваме скарата или грил тигана и печем шишчетата. Ако ползваме грил тиган е добре да попиваме внимателно със салфетка излишната мазнина, която пуска месото, за да не се получи ефекта на задушено, а не на печено месо.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
09.04.2016 14:18
Страхотна вкусотийка!
1
2
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
10.03.2016 12:10
Рецептата е страхотна, много вкусно, а най-хубавото, е че се приготвя вкъщи ;)
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв