Екзотични пържоли с гъбен сос

09/03/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Не сте опитвали нещо толкова вкусно и ароматно досега. Опитайте и ни кажете колко ви харесва от 1 до 10 "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 464
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • за марината
  • сок от ананас - 1 ч.ч.
  • соев сос - 100 мл
  • мед - 2 с.л.
  • оцет - 3 с.л ябълков
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • карамфил - 1 щипка
  • за соса
  • гъби - 250 г консервирани
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 200 мл за готвене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки за маринатата. Изтънете леко пържолите и ги сложете в маринатата. Оваляйте ги хубаво в нея и ги оставете да се мариноват за няколко часа в хладилника.

Извадете пържолите от марината, отцедете ги добре. Изпечете ги на скара или грил тиган.

Задушете гъбите в малко олио. Добавете брашното, след това сипете остатъка от маринатата. Разбъркайте добре и налейте сметаната.

Овкусете с черен пипер и сол и свалете от котлона. Ако е необходимо, може да добавите малко вода. Гарнирайте пържолите със соса и мариновани зеленчуци на скара.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар