Дроб супа по селски

09/03/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5- 6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 469
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се вари в тенджера до полуготовност, изважда се от тенджерата (бульонът не се изхвърля, оставя се да къкри) и се нарязва на ситно.

В тиган слагаме лъжица масло и лъжица олио и в тях задушаваме моркова (настърган), лука и чесъна (нарязани на ситно), след това към тях добавяме и нарязания на ситно дроб.

Задушаваме за 1-2 минути, слагаме черен и червен пипер, сол и магданоз, разбъркваме 1-2 пъти и изсипваме всичко в тенджерата с бульона.

Ако е необходимо добавяме още сол, сипваме и фидето. Вари се 10 минути, или докато фидето се свари, след което застройваме и махаме от котлона.

Застройката правим по следния начин: в купичка смесваме жълтъка, млякото и малко брашно, разбъркваме добре, за да е гладка сместа.

След това с помощта на черпак вземаме от бульончето в тенджерара и при непрекъснато бъркане на тънка струя сипваме бульона в застройката.

След това на тънка струя изсипваме застройката в супата. Махаме от огъня и поръсваме с магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар