Царска баклава

09/03/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
"Дори и само една парче от тази баклава ще ви накара да се почувствате по царски "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 727
  • Преглеждания за месеца4288
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме кексовата смес - яйцата, захарта, орехите, брашното, смесено с бакпулвера, канелата и ванилията. Корите се разделят на две части.

В намазана тава с олио слагаме половината кори, изсипваме кексовата смес. Отгоре слагаме другата половина кори. Разрязваме на ромбоиди и заливаме с разтопеното масло по разрезите.

Печем в загрята фурна на 160 градуса до хубав цвят. Студената баклава заливаме със захарен сироп.

4 ч.ч. захар, 4 ч.ч. вода, 2 ванилии и лимоновата кора се слагат на котлона, варят се 5 минути и се залива баклавата!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Габриела
Габриела
05.12.2016 10:38
Класика
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв