Бял хляб с жива закваска и хрупкава коричка

09/03/2016
Краси
отКрасиНовак2312
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо520
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хляба замесих в хлебопекарна. Във ваничката прибавям хладка вода, сол, мед, зехтин. Прибавям 100-150 мл квас и накрая брашното. Пускам машината на програма месене за около 10 минути.

Оставям втасването на тестото в изключена машина. След 7-8 ч. изваждам втасалото тесто и леко премесвам отново. В набрашнена форма поставям оформения хляб, поръсвам отгоре с брашно и правя разрези с остър нож. Оставям отново да втаса.

Поставям хляба във фурната на 40-50 градуса за около 50 минути докато се надигне. Изваждам го и включвам фурната на 220 градуса. Вътре поставям купичка с вода за овлажняване на въздуха.

Поставям хляба в горещата фурна и пека 10 минути на 220 градуса, след което намалявам на 190 градуса до пълното изпичане. Готовият хляб се изважда върху решетка докато изстине.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Diana
Diana
10.03.2016 06:10
Изглежда чудесно! Ще пробвам.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
09.03.2016 23:35
Разкошен домашен хляб,почитателка съм на черния хляб,но този с удоволствие бих опитала
0
0
Краси
Краси
10.03.2016 13:05
Благодаря,Сия и ние у дома сме почитатели на черният хляб,но от време на време и бял,за да не забравяме вкусът му :) Но съм супер доволна,че вече използвам квас във всичко и елиминирах маята.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв