Сладки прасковки по бабин вариант

10/03/2016
"Вкусни, домашни прасковки със спомени от детството - безотказна рецепта "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции26 бр.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 679
  • Преглеждания за месеца3163
  • Преглеждания за седмицата1705
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мед - 5 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. или захар с аромат на ром - 1/2 пакетче
  • брашно - пресято (около 700 г)
  • за украса
  • боя - червена и жълта
  • захар - около 100 - 150 г
  • друго
  • шипков мармалад - 300 г за слепване
  • ром - есенция - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате си яйцата заедно със захарта на крем, добавяте олиото, пак бъркате, след това содата, погасена в меда, и ванилията и бъркате докато се хомогенизира. Прибавяте постепенно брашното до добиване на меко и лепнещо, но гладко тесто.

В тави застлани с хартия за печене редите оформените от тестото топчета с големина колкото орех. Печете на предварително загрята фурна на 180 градуса до леко златисто. Докато са още топли изрежете с мъничко ножче дупки отдолу на сладките (да не са твърде дълбоки - погледнете снимката).

С трохите (наситнете ги допълнително) от сладките си омесвате с мармалада смес и добавяте есенция ром или чаена лъжичка ром. Ако сместа не е много гъста може да си добавите мъничко настъргани орехи. С помощта на лъжичка си слагате от сладкото във вдлъбнатините, които изрязахте, и слепвайте две по две сладките.

В две купички с мъничко вода (дълбочината е колкото половин легнала сладка горе долу) си разтваряте боя и потапяте сладките легнали - първо от едната страна в едната боя, после от другата страна в другата боя. Отцедете за малко върху домакинска хартия и оваляйте в кристалната захар.

Нареждате в подходящ съд готовите. Не е лошо да престоят няколко часа да поомекнат допълнително...ако оцелеят...защото и така са вкусни!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар