Черен кекс с глазура

10/03/2016
Марияот МарияНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо467
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Искам първо да уточня, че по рецепта киселото мляко е 1 бурканче. Тъй като мляко в бурканчета вече май няма, съм писала 1 кофичка, като аз ползвах кофичка от 400 г.

Също така брашното бих посъветвала да се слага постепенно, за да не се окаже, че е прекалено.

Другото, което искам да споделя, е, че поради недостатъчно количество масло аз добавих в глазурата и белтъка, разбит на сняг. Може да се експериментира с глазурата.

И сега начина на приготвяне:
Смесваме всички продукти и изсипваме в тавичка достатъчно голяма, за да се получи не много дебел кекс.

Аз пекох на 180 градуса до готовност (проверявам с клечка).
След като се охлади кексът, го залях със сироп, приготвен от захар и вода при съотношение 1:1.

Глазурата се приготвя, като се разбие жълтъкът с пудрата захар, докато побелее и после се добавя размекнатото масло. С нея се покрива кексът.

Оставя се в хладилника да се охлади и след 2 часа вече е готов за хапване.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Страхотен десерт,с едно черно,горчиво кафенце много ще ми върви :-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв