Свински пържоли на скара с бирена марината

09/03/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Време е за едни крехки и сочни пържолки на скара приготвени в бирена марината"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 565
  • Преглеждания за месеца2565
  • Преглеждания за седмицата143
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • свинско месо - от врат - 1 кг.
  • бира - 300 мл.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - шарен на зърна - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - на прах - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли с дебелина около 1.5 см. Смелете пипера и натрийте с него месото от всички страни.

В подходяща тавичка сипете бирата, зехтина, чесъна, захарта и малко сол. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките за маринатата. Сложете пържолите и ги оваляйте добре отвсякъде. Оставете ги за поне 2 часа в хладилник.

Загрейте скарата добре. Намажете я с малко мазнина, ако е необходимо и изпечете пържолите до готовност от двете страни. Времето е относително, но щом получат приятен загат и следи от скарата са готови.

Внимавайте, да не ги препечете, за да не станат сухи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Илияна Димова
Вратни пържолки са много крехки , такива предпочитаме за скара , и така с марината , много вкусни !
3
0
Мария Георгиева
Чудесни са, вместо захар слагам мед в маринатата.
6
0
Радомира Михайлова
Станаха сочни, но някак си останаха жилавки...сигурно от месото ще е.И все пак са вкусни.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв