Домашна кокосова торта

10/03/2016
Diana
отDianaЧирак6110981
"Обичате ли кокос? Какво ще кажете за тази невероятна домашна кокосова торта с вкусен бял крем"
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо875
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на блата, като пресеете брашното с бакпулвера. Отделно разбийте яйцата и захарта до получаване на хомогенна кремообразна смес.

Добавете киселото мляко и олиото и разбъркайте. Пресятото брашно с набухвателя прибавете на два пъти, като разбърквате с помощта на силиконова или дървена бъркалка. Ароматизирайте с ванилия.

Най-накрая прибавете кокоса и разбъркайте. Полученото кексово тесто разделете на две части. Към едната прибавете какаото, да се получи какаова смес. Загрейте фурната на 180 градуса.

Изпечете два блата-един светъл и един тъмен. Оставете да се охладят напълно. Докато блатовете се охлаждат, пригответе крема, като смесите млякото и захарта и ги кипнете.

Разтворете нишестето в малко студена вода. Разбийте яйцето добре и смесете с разтвореното нишесте. Прибавете сместа на тънка струйка при врящото прясно мляко, като разбърквате непрекъснато и енергично.

Внимавайте да не се получат бучки. Когато кремът се сгъсти, махнете съда от огъня, начупете в горещата смес шоколада и добавете маслото. Разбъркайте, докато сместа се хомогенизира.

Покрийте крема с найлоново фолио, но така, че да залепне за повърхността и оставете да се охлади напълно. Целта е да не се образува коричка на крема.

Сглобяване на тортата: Изпечените и охладени блатове нарежете на филии с дебелина около 2см. В тортена форма с разкопчаващ се ринг редите първия пласт на тортата, като редувате бяла и тъмна "филия" от блата, подредени плътно една до друга.

Целта е да се получи шахматен ефект. Сиропирате с прясното мляко, в което сте разтворили предварително меда. Намазвате с банановото сладко или с друго сладко по избор.

Разпределяте половината от крема. Повтаряте същото и с втория блат. Така получената торта покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за поне час, а най-добре за една нощ.

Разбийте сметаните със захарта и покрийте цялата торта. Украсете пожелания.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!