Турски кекс с кадаиф

10/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Ще ви представим един малко по-различен, но много вкусен домашен кекс по изпитана турска рецепта"
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 469
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кадаиф – 250 г, печен
  • масло – 1 с.л.
  • захар – 1 с.л.
  • За кексовото тесто
  • яйца – 2 бр.
  • пудра захар – ½ ч.ч.
  • олио – ½ ч.ч.
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • ванилия – 1 пакетче
  • брашно – 1 ч.ч.
  • орехи – 1 ч.ч. смлени
  • За сиропа
  • захар – 2 ч.ч.
  • вода – 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и в него запържваме за кратко натрошения на ситно кадаиф заедно с 1 с.л. захар.

В отделен съд разбиваме яйцата с пудрата захар. Към тях прибавяме олиото и брашното, предварително пресято заедно с бакпулвера и ванилията. Накрая добавяме орехите и всичко се разбърква добре.

В тава, намазана с мазнина, изсипваме половината от кадаифа и върху него се разстиламе сместа с орехите. Покриваме с останалия кадаиф и сместа се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Опеченият кекс се изважда и се оставя да се охлади.

Приготвяме сиропа от водата и захарта, които оставяме за 5 минути да врят. Сваляме от огъня и изсипваме още горещия сироп върху кекса, като го разпределяме равномерно.

Покриваме кекса с тава и оставяме да попие за 4-5 часа.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар