Торта с меден крем

10/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Подсладете се с парче медена торта "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 670
  • Преглеждания за месеца599
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • масло – 225 г разтопено
  • мед – 2 с.л.
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • брашно – 3 ч.ч.
  • За крема
  • сметана – 400 мл сладкарка
  • мед – 4 с.л.
  • ванилия – 1 бр.
  • шоколад - няколко фигурки за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата заедно със захарта, докато получим пухкава пяна, постепенно прибавяме маслото, меда и бакпулвера и накрая добавяме брашното внимателно, докато всичко се хомогенизира.

Полученото тесто трябва да ни стигне за 6 блата.

Приготвяме си хартия за печене и с помощта на десертна чиния очертаваме върху нея кръгове. Намасляваме хартията и разпределяме тестото върху всеки кръг внимателно.

Печем блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути, докато порозовеят.

Охлаждаме ги и с шаблона, които сме ползвали изрязваме блатовете, които внимателно отделяме от хартията. Изрезките счукваме на трохи.

За крема разбиваме добре сметаната и към нея прибавяме меда и ванилията.

Редим тортата, като върху всеки блат слагаме част от крема. Накрая намазваме с крем отгоре и отстрани. Поръсваме с трохите от блатовете и украсяваме с шоколадови фигурки.

Охлаждаме тортата за 2-3 часа в хладилник.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар