Торта с меден крем

10/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Подсладете се с парче медена торта "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 129
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата заедно със захарта, докато получим пухкава пяна, постепенно прибавяме маслото, меда и бакпулвера и накрая добавяме брашното внимателно, докато всичко се хомогенизира.

Полученото тесто трябва да ни стигне за 6 блата.

Приготвяме си хартия за печене и с помощта на десертна чиния очертаваме върху нея кръгове. Намасляваме хартията и разпределяме тестото върху всеки кръг внимателно.

Печем блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути, докато порозовеят.

Охлаждаме ги и с шаблона, които сме ползвали изрязваме блатовете, които внимателно отделяме от хартията. Изрезките счукваме на трохи.

За крема разбиваме добре сметаната и към нея прибавяме меда и ванилията.

Редим тортата, като върху всеки блат слагаме част от крема. Накрая намазваме с крем отгоре и отстрани. Поръсваме с трохите от блатовете и украсяваме с шоколадови фигурки.

Охлаждаме тортата за 2-3 часа в хладилник.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар