Тарталети с крем и орехова поръска

10/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Тъкмо ни публикуваха тези домашни тарталети и веднага ги споделяме, а вие ги споделете с любим човек"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо964
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • масло – 150 г
  • захар – 75 г
  • яйца – 1 бр.
  • ванилия – 1 бр.
  • брашно – 250 г
  • За крема
  • прясно мляко – 500 мл
  • нишесте – 60 г царевично
  • захар – 80 г
  • ванилия – 1 бр.
  • масло – 75 г
  • сметана – 1 пакетче на прах
  • за поръската
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок слагаме прясното мляко, захарта и нишестето да заврат, като бъркаме непрекъснато сместа, докато се сгъсти.

Сваляме крема от огъня и към него добавяме ванилията и маслото. Разбиваме с миксер, докато се стопи маслото.

Накрая прибавяме сметаната на прах и разбиваме отново с миксер добре. Оставяме крема да се охлади.

В отделен съд изсипваме брашното и правим кладенче в средата му. В него слагаме останалите продукти и замесваме тесто, което да се отлепя от пръстите. Разделяме го на две топки.

Поръсваме плота с брашно и върху него разточваме всяко парче на кора с дебелина около 1 см.

Изрязваме кръгове с големина на форми за тарталети. Всеки кръг поставяме във форма и притискаме краищата му към стените й.

Отгоре ги набождаме с вилица и печем тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Изваждаме готовите сладки и ги оставяме да изстинат. Пълним ги с крема и ги поръсваме със смлени орехови ядки. Оставяме сладките да престоят в хладилник за 24 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар