Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Леопардов омлет с шунка и кашкавал

Леопардов омлет с шунка и кашкавал

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Леопардов омлет с шунка и кашкавал
Снимка: Потребител#167180
1 / 3
10/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • гъби - 4 бр.(неголеми)
  • шунка - 30 г
  • кашкавал - 30 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите. Нарязваме на жулиени. В тиган с незалепващо покритие слагаме олиото, щом загрее, слагаме гъбите и пържим, докато придобият златист цвят.

Добавяме щипка сол. Разпределяме гъби-да има навсякъде, а не да са събрани на топка в единия край.

Разбъркваме яйцата, внимателно изливаме върху гъбите и под капак на слаб огън, изчакваме омлетът да се сготви.

Изваждаме в чиния. Върху топлия омлет слагаме настъргани на едро ренде шунка и кашкавал. Завиваме на руло и сервираме с гарнитура по желание!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: