Мариновани терияки пържоли

10/03/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне120 мин.
Готвене45 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо976
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински бут - 1 кг
  • мед - 1/4 ч.ч.
  • соев сос - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч. рапично
  • сос терияки - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л. корен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли, като махнете излишните тлъстини. На широката част направете плитък, шахматен разрез - така месото ще попие максимално от вкусовите качества на маринатата.

Натъркайте на вкус всяка пържола със сол и черен пипер. Останалите продукти разбъркайте хубаво в дълбока купа и след това сипете в плик за печене. Добавете месото и запечатайте.

Хубаво натрийте месото, като внимавате да не спукате плика и след това приберете в хладилник най-малко за два часа (препоръчително е да остане 24 часа в тази марината).

Печете по избор на грил тиган или на скара за по 12-16 минути от всяка страна, в зависимост от това колко опечено го обичате.

От останалата марината направете сос, като го оставите да заври в тенджера, намалявате температурата и оставяте 10-15 минути до сгъстяване. Сервирайте с гриловани зеленчуци по избор.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Emil Dimitrov
Emil Dimitrov
19.03.2017 21:03
Super mesoto e varha
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв