Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Боб с русенско варено

Боб с русенско варено

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Боб с русенско варено
Снимка: Анонимен
1 / 2
11/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • колбаси - 1 кутия русенско варено
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • боб - 1 буркан, консервиран
  • домати - 4 бр. стерилизирани
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1 к.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме лука и морковите. Задушаваме в олио и малко вода да омекнат.

Поръсваме с червен пипер и прибавяме един буркан консервиран боб. Наливаме 700-800 мл топла вода. Посоляваме на вкус и варим приблизително 15-20 минути, да не се възвари, защото е сварен още при консервирането.

Нарязваме ситно домати от консерва и прибавяме към сварения боб. Русенското варено нарязваме на хапки и прибавяме в ястието.

Разбъркваме добре, поръсваме с черен пипер и чубрица на вкус и оставяме ястието да поври още 5 минути. Поднасяме с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Или да си сготвим вкусно ястие, ако сме на къмпинг или на палатка в планината!
07.09.2023 23:27
Христо Славейков
Христо Славейков
Много вкусна бобена яхнийка стана! Един начин бързо да си спретнем вечеря, че и да оползотворим някоя и друга консерва останала от екскурзия или поход...
07.09.2023 23:23