Бабините бухти

11/03/2016
Gergana Tsvetanovaот Gergana TsvetanovaПомощник Готвач 1x
"Един от най-вкусните начини да започнете деня е с бабините бухти - ароматни и неповторими! И една идея от нас - замесете тестото още от предната вечер, за да не губите време в приготовления сутринта "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 670
  • Преглеждания за месеца857
  • Преглеждания за седмицата245
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, прави се кладенче и се добавят киселото мляко със содата, разтворена в него, разбитите яйца, двете лъжици олио и захарта.

Замесва се тесто, оставя се да почине 10 минути. Точи се кора и се изрязват бухти, пържат се в маслена баня до златист цвят.

Поръсват се с пудра захар. Поднасят се със сирене и сладко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Maria Petrova
Maria Petrova
18.02.2017 20:27
А колко дебела трябва да е кората, за да се получат пухкави, а не хрупкави бухти? Благодаря Ви предварително
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв