Лазаня със сирене

23/06/2011
Анонимен
отАнонименМастър Шеф37211203
"Превъзходна рецепта за любимата ни лазаня, но в нов прочит - със сирена"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 491
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата58
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете корите за лазаня във вряща вода с малко сол и мазнина. Загрейте в съд маслото, запържете в него брашното и разредете постепенно с прясното мляко, като бъркате непрекъснато. В получения сос Бешамел добавете натрошеното бяло сирене и нарязаното топено сирене. Овкусете с къри, сол и черен пипер на вкус. Оставете соса леко да поизстине и го смесете с разбитите яйца, като внимавате да не се пресече.

Намазнете малка тава и сипете малко от соса. Подредете отгоре кори, полейте със сос, поръсете с настърган кашкавал, по желание разпределете кръгчета домати и отново кори. Редете до изчерпване на продуктите и най-накрая залейте със сос. Поръсете с босилек и малко разтопено масло или зехтин, поръсете и с малко къри и сложете да се пече в предварително загрята фурна за половин час. Малко преди да извадите лазанята със сирене наръсете с кашкавал, доизпечете и извадете от фурната.

подобни рецепти тук

5 19
4 8
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Десислава
Десислава
22.08.2014 20:47
Страхотна!
3
0
Мирослав
Мирослав
20.01.2016 12:28
Благодаря за вашия коментар , печелите разходка със самолет !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв