Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Палачинково пънче на полянка

Палачинково пънче на полянка

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Палачинково пънче на полянка
Снимка: Потребител#167180
2 / 6
11/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8 - 10

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 500 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за намазване на сача
  • за руската салата
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • кисели краставички - 6 - 7 бр.
  • грах - 200 г
  • колбаси - 200 г
  • за майонезата
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 200 мл
  • лимонтузу - 1 щ.
  • сол - на вкус
  • за полянката
  • яйца - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • репички - 3 бр.
  • чери домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • салам - 30 г шпек
  • репички - 3 - 4 бр.
  • маслини - 3 - 4 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвям руската салата. Сварявам картофите, морковите (нарязани на кубчета), граха. В дълбок съд слагам яйцето и олиото и с пасатора правя майонезата.

Подправям на вкус с лимонтозу и сол. Нарязвам на дребни кубчета сварените картофи, маринованите краставички, колбаса. Смесвам всичко с майонезата и обърквам.

Правя смес за палачинки. Разбърквам яйцата, солта и водата, добавям брашното. Разбърквам хубаво, за да няма бучки. В загрят сач слагам олио и правя палачинки.

Готовите палачинки разрязвам на две равни части. Взимам една палачинка и намазвам с руска салата. Завивам на руло. Всяка следваща намазвам с руска салата и завивам около рулото.

Изправям пънчето с отрязаната част нагоре. Отгоре намазвам с майонеза и с вилица набраздявам, за да се оформят пръстени.

За полянката сварявам яйцата.

От тях правя гъбките, за шапчици изрязвам външната част домат. От чери доматчетата правя калинки за глава маслинки, от морков изрязвам пеперуди, от репичките правя цветя, от колбаса и моркова също цветя, маслинки за тичинки.

Малко магданоз нарязвам на ситно и поръсвам пънчето за мъх. Другия магданоз-за трева!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лидия - Гери
Лидия - Гери
Прекрасно !!! А с какво направи точките на гъбите ? Аз съм опитвала с крема сирене, но не ми се получи желания ефект.
11.03.2016 16:18
1
2
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много е красиво и интересно!
11.03.2016 16:04
1
1
Покажи всички подкоментари