Тарталети с шоколадов крем

11/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо786
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • масло – 150 г
  • захар – 75 г
  • яйца – 1 бр.
  • ванилия – 1 бр.
  • брашно – 250 г
  • За крема
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 125 г
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • прясно мляко - 800 мл
  • шоколад - 100 г
  • череши - коктейлни, за украса
  • течен шоколад - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема: Разгряваме половината мляко и добавяме захарта и маслото.

Разбиваме яйцата с брашното и добавяме останалото мляко, от което сме отделили 1 с.л., бъркаме до хомогенизирането на сместа. Прибавяме на тънка струйка яйчената смес към затопленото мляко върху котлона, бъркаме докато се сгъсти достатъчно.

Махаме го от котлона, прибавяме натрошения шоколад и оставяме крема да се охлади.

За тестото: Пресяваме брашното и в средата му правим кладенче, прибавяме маслото, захарта, яйцата и ванилията, омесваме тесто, което не лепне.

Разточваме тестото на кора с дебелина 1 см и режем кръгчета, които поставяме във формички и притискаме към стените, набождаме ги с вилица.

Печем тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути, охлаждаме ги и ги пълним с крема, украсяваме с коктейлна черешка и със затоплен течен шоколад, в който сме разбъркали прясно мляко.

Рисуваме линийки върху крема. Охлаждаме ги в хладилник, покрити за 24 часа.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар