Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пълнозърнести макарони с домашно песто

Пълнозърнести макарони с домашно песто

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пълнозърнести макарони с домашно песто
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
11/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г пърнозърнести
  • босилек - 1 връзка пресен
  • кедрови ядки - 1 шепа
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • чери домати - за украса
  • маслини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме листата на босилека и с помощта на миксер го пасираме заедно с предварително запечените на сух тиган и охладени кедрови ядки, зехтина и лимоновия сок до еднородна смес.

Сваряваме макароните според указанията на опаковката и отцеждаме.

Докато са горещи ги смесваме с приготвеното песто и разбъркваме.

Гарнираме с нарязани чери домати и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Празвила съм само пълнозърнести спагети,но и идват малко тежки :) Може би,защото ям по цяла купа след това.Определено си предпочитам обикновените,макар да не са толкова здравословни :) Рецептата ти е супер!
13.03.2016 19:51
1
Покажи всички подкоментари