Плетеници с пилешко месо

11/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Тези солени усуканици с богата плънка очароват както с вкус, така и с визия"
Приготвяне70 мин.
Готвене60 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 218
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешките гърди в подсолена вода и ги нарязваме на дребни парчета.

Запържваме ситно нарязания лук в олиото и маслото, докато се зачерви, прибавяме месото, черния пипер, разбъркваме и готвим за кратко, за да се овкуси.

Разтваряме маята в хладката вода и затопленото мляко, прибавяме захарта и 2 с.л. брашно, изчакваме да шупне за 20 минути.

Пресяваме брашното със солта и в средата му правим кладенче, в което изсипваме маята и яйцата. Замесваме средно меко тесто, което разделяме на 10 топки и ги поставяме в намаслена тава да втасат.

Разточваме топките на правоъгълник с дължина 25-30 см и ширина 15 см. Откъм дългите страни на кората правим разрези на разстояние 3-4 см, като запазваме центъра ненарязан около 8 см.

Разпределяме пълнежа върху корите и започваме да прехлупваме разрязаните части на тестото една по една, като ги редуваме върху пълнежа, оформяме като плитка. Мажем плитките със смес от разбитото яйце, 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио.

Печем плитките в предварително загрята фурна на 180 градуса фурна за 30-40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар