Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Сиренки»Тестени розички със сирене

Тестени розички със сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Тестени розички със сирене
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
11/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
12
"Тези бухтички-розички впечатляват както с визия, така и с вкус"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1 кубче, прясна
  • За плънката
  • сирене - 300 г
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме сиренето и добавяме 100 г масло на стайна температура, което накъсваме на парчета, разбъркваме.

Разтваряме маята със захарта и 2 с.л. брашно в затопленото мляко и изчакваме да шупне. Изсипваме я в центъра на пресятото брашно, добавяме яйцата, солта и олиото и замесваме средно меко тесто. Разделяме го на 12 топки и ги оставяме покрити на топло да втасат.

Разточваме топките на правоъгълни кори с дължина 25 см и ширина 15 см. По дължината на кората от горната ѝ страна правим разрези на разстояние 3 см един от друг. Разпределяме пълнежа под разрезите, върху ненарязаната част на кората, и прегъваме ненарязаната част върху пълнежа.

Започваме да завиваме кората по широчината й, а отрязаните парчета прегъваме и оформяме като листенца на роза. Оставяме да втаса за 20 минути.

Мажем хлебчетата с разбито яйце, 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио. Върху всяка розичка слагаме по малко от останалото масло.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Толкова са красиви! Ползвам същото тесто и правя питки със сирене, но тези са разкошни на вид. Искам да ги направя, но не знам дали ще успея така да ги завия. Все пак ще опитам :)
11.03.2016 20:56
1
1
Покажи всички подкоментари