Вкусни спагети Болонезе

12/03/2016
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 851
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера сипете гореща вода, в която добавете сол и няколко капки олио. Оставете да заври хубаво.

Когато заври, изсипете спагетите и варете според указанията на опаковката. Наситнете лука и чесъна, а каймата овкусете със сол. В тиган запържете лука и чесъна, подправете със сол, червен пипер, риган и босилек.

Когато се запържат, добавете доматите и оставете да покъкри. През това време отцедете сварените спагети и ги изсипете в предварително намазнена тавичка.

Настържете кашкавала в купа и го оставете на страни. Щом сосът се сгъсти, го изсипете върху спагетите и объркайте добре.

Поръсете обилно и навсякъде с кашкавал и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, колкото кашкавалът да се разтопи. Да ви е сладко.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Иван
Иван
31.10.2017 13:56
Спагетите станаха много вкусни! Благодаря за хубавата и точна рецепта!
0
0
Райна Полянова
Да не говорим, че италианците не ядат спагети болонезе, а талятели болонезе. Наистина е хубаво да се обозначи, че е вариация.
0
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
28.04.2017 15:24
Не е задължително да се придържаме към оригиналната рецепта. Тогава няма да гарантираме за разнообразието и креативността на кулинарите. Рецептата е една, но предпочитанията и вкусовете на хората, на които ги поднасяме са различни. Аз също не слагам целина, защото моето дете няма да ги опита, а мен това не ме удовлетворява. В рецептурника на детската кухня алкохола също липсва. Поздрави!
0
0
Ancona
Ancona
28.04.2017 17:21
Вижте нещата са принципни. Представете си, че някъде съм яла нещо с този сос (рагу) и ми е харесал ще се опитам да го направя, но ще е различен. Може да ми хареса, но може да се ядосам, че съм направила тази рецепта. Когато решим да готвим нещо и четем рецепта сами ще решим какво да сложим допълнително или да премахнем. Но ако заглавието бе написано тип Болонезе, тогава е различно. Да не забравяме, че някой готви по рецепти като се учи или е чул за дадено ястие и иска да го направи, а после ще спори, че така се прави. А колкото до алкохола той се изпарява при готвенето, но прави един много различен вкус, гарантирам ви го, защото аз алкохол дори не помирисвам..
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв