Вкусни спагети Болонезе

12/03/2016
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 749
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера сипете гореща вода, в която добавете сол и няколко капки олио. Оставете да заври хубаво.

Когато заври, изсипете спагетите и варете според указанията на опаковката. Наситнете лука и чесъна, а каймата овкусете със сол. В тиган запържете лука и чесъна, подправете със сол, червен пипер, риган и босилек.

Когато се запържат, добавете доматите и оставете да покъкри. През това време отцедете сварените спагети и ги изсипете в предварително намазнена тавичка.

Настържете кашкавала в купа и го оставете на страни. Щом сосът се сгъсти, го изсипете върху спагетите и объркайте добре.

Поръсете обилно и навсякъде с кашкавал и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, колкото кашкавалът да се разтопи. Да ви е сладко.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Иван
Иван
31.10.2017 13:56
Спагетите станаха много вкусни! Благодаря за хубавата и точна рецепта!
1
1
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
28.04.2017 15:24
Не е задължително да се придържаме към оригиналната рецепта. Тогава няма да гарантираме за разнообразието и креативността на кулинарите. Рецептата е една, но предпочитанията и вкусовете на хората, на които ги поднасяме са различни. Аз също не слагам целина, защото моето дете няма да ги опита, а мен това не ме удовлетворява. В рецептурника на детската кухня алкохола също липсва. Поздрави!
0
0
Ancona
Ancona
28.04.2017 17:21
Вижте нещата са принципни. Представете си, че някъде съм яла нещо с този сос (рагу) и ми е харесал ще се опитам да го направя, но ще е различен. Може да ми хареса, но може да се ядосам, че съм направила тази рецепта. Когато решим да готвим нещо и четем рецепта сами ще решим какво да сложим допълнително или да премахнем. Но ако заглавието бе написано тип Болонезе, тогава е различно. Да не забравяме, че някой готви по рецепти като се учи или е чул за дадено ястие и иска да го направи, а после ще спори, че така се прави. А колкото до алкохола той се изпарява при готвенето, но прави един много различен вкус, гарантирам ви го, защото аз алкохол дори не помирисвам..
1
0
Ancona
Ancona
26.04.2017 18:26
С няколко грешки в приготвянето надали ще са така вкусни
0
0
Ancona
Ancona
28.04.2017 14:09
И като професионален готвач мога да ви кажа, че за сос Болонезе ви липсват вино, моркови, целина. Можехте да сложите друго име на рецептата.
0
0
Ancona
Ancona
28.04.2017 12:20
Ми като професионален готвач се разровете в италианската кухня да видите къде грешите.Казвам го, защото ми е позната много добре.
0
0
Теодора Мещерова
Госпожо, аз съм професионален готвач и мога да Ви уверя, че рецептата е такава, каквато трябва да бъде!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!