Панирани гъби Кладница

12/03/2016
Мария Георгиева
отМария ГеоргиеваЧирак5310053
"От всички вкусни бирени мезета, панираната кладница е №1"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 774
  • Преглеждания за месеца347
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбата кладница се почиства добре, измива се и нарязва на парчета /на лентички/.

Парчетата се бланшират около 10 мин. във вряла подсолена вода и се изваждат да поизстинат.

Отделят се жълтъците от белтъците. Вторите се разбиват на сняг.
Към жълтъците се прибавят бирата, брашното, солта и черният пипер.

Прибавят се към яйчната смес разбитите белтъци. Брашното и галета се смесват.

Овалвайки гъбите в тях, ги потапяме в яйчената смес за паниране и пържим в сгорещено олио, като се обръщат периодично до готовност.

Като се извадят, се посоляват от двете страни.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
11.06.2016 13:25
Обичам панирани гъби...
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!