Чорба от рибни глави

12/03/2016
Мария Георгиева
отМария ГеоргиеваЧирак5310053
"Разкошна богата и ароматна рибена чорба, която се приготвя за по-малко от час с помощта на тенджерата под налягане "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 630
  • Преглеждания за месеца1310
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рибните глави:

Всички продукти се слагат в тенджера под налягане. След завъртането на вентила се вари 20 мин.

Като се отвори тенджерата, се изваждат главите и се обезкостяват, а бульонът се прецежда в тенджера и се слага на котлона.

За супата:

В тенджерата, която е на котлона, се слагат лукът и целите картофи. 5 мин. след завирането се прибавят морковът, чушката и картофите на кубчета.

След като заври отново, се изчаква 10 мин. и се вадят целите картофи. Прибавяме олиото, доматът и всички подправки - 5мин. и с тях да поври.

Целите картофи се намачкват и се връщат отново в тенджерата. Подкиселяваме с изцеден лимон и снемаме от котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар