Тарталети с горски плодове

12/03/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне120 мин.
Готвене25 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо751
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със захарта. Добавете студеното масло и замесете ронливо тесто. В отделна купа разбийте жълтъците с 60 мл вода, след което бавно ги прибавете бавно към тестото.

Ако е необходимо, добавете още 1 с.л. вода. Разделете тестото на две топки, покрийте ги с фолио и оставете в хладилник за около час. Разточете всяка топка до 3-милиметрова кора.

Поставете във форми за тарт отрязвайки излишното тесто и замразете във фризер за около 30 минути. Извадете внимателно тестените купички от формите и печете на 190 градуса около 15 минути (до златисто).

Намажете ги с разбито яйца и върнете във фурната за още 5 минути. През това време направете крема. В тенджера кипнете млякото, ваниловата шушулка и захарта.

В купа разбийте жълтъците с 1 с.л. захар до бяло. Добавете нишестето и брашното и разбърквайте до получаване на гладка смес.

На бавна струя добавяйте яйчената смес към млякото и варете при непрекъснато разбъркване до сгъстяване на крема - около 5 минути и свалете от огъня.

Разбийте с миксер сметаната и пудрата захар, след което на три пъти бавно я прибавете към основния крем. Разбърквайте, докато се получи пухкава еднородна смес. Напълнете всяка купичка с крем и покрийте с плодове по избор.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар