Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с готови кори и газирана вода

Баница с готови кори и газирана вода

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Баница с готови кори и газирана вода
Снимка: Ивайло
4 / 6
12/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Практичната домакиня знае 101 рецепти за баници с готови кори, и всички до една вкусни и пухкави"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, точени, Белла
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка(3.6%)
  • сирене - 350 - 400 г
  • газирана вода - 100 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме яйцата, киселото мляко, бакпулвера, щипка сол и 3-4 с.л. олио, разбиваме хубаво.

Върху кората слагаме 2-3 лъжици от сместа и с помощта на лъжицата разстиламе по цялата кора, след това взимаме малко сирене и го натрошаваме навсякъде по кората.

Хващаме две кори и навиваме (само върху едната сме сложили плънка). Нареждаме навитите кори в намазнена тавичка.

Така процедираме, докато свършат корите, като накрая трябва да остане малко от сместа с яйцата и млякото (колкото за една кора).

Към останалата смес прибавяме газираната вода, внимателно разбъркваме и изливаме равномерно върху наредените кори.

Печем витата баница 10-15 мин. на 150-180 градуса, след което увеличаваме на 200-220 до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Перфектна, вкусна, с 5 яйца и кори одрински или сърбиянка!
06.09.2023 09:32
Анонимен
Анонимен
Какъв е диаметъра на тавата?
09.08.2022 17:11
Анонимен
Анонимен
Сложих 5 яйца вместо 4, направих я с Одрински кори /от България/ и след изпичане 40 мин на 150 градуса, я обърнах върху 2 купи за 1 час. Стана перфектна, вкусна, неустоима! Благодаря на автора!
29.07.2022 15:47
2
Криси
Криси
Много апетитно изглежда!
16.07.2019 14:13
1
Людмила Костова
Людмила Костова
Много добра рецепта!
22.12.2018 19:20
5
Карина Жекова
Карина Жекова
Млякото ми не беше висок %, но въпреки това, баницата стана разкошна! Поздравления за рецептата!
14.06.2017 17:46
8
Ивайло
Ивайло
Страхотна е .
16.01.2017 12:13
12
1
Потребител#183213
Потребител#183213
Стрaхотнa е !
11.01.2017 01:11
11