Вкусна пита с кашкавал

12/03/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
"Ще забравите за всички останали пити, веднъж ако опитате тази вкусна пита с кашкавал "
Приготвяне3 мин.
Готвене40 мин.
Общо43 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 070
  • Преглеждания за месеца1048
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маята в купа, добавяме захарта и топлата вода, разбъркваме. Добавяме малко брашно, колкото да се получи кашичка.

Покриваме и оставяме маята да се активира. В голяма купа смесваме 1 яйце + 1 белтък (жълтъка за намазване), киселото мляко, мекото масло и солта.

Разбъркваме, добавяме шупналата мая, разбъркваме и постепенно добавяме, пресятото брашно, замесваме меко, нелепнещо тесто.

Намазвам с мазнина тестото и покривам с фолио за свежо съхранение. Оставям да втаса на топло, докато си удвои обема.

След като втаса малко, доомесвам и разделям тестото на две топки. Взимам едната топка и я разточвам на кора с дебелина 4 мм.

Намазвам я с меко масло, и поръсвам обилно със сиренето и кашкавала. Навивам на руло и нарязвам на парчета около 6 см.

Подреждат се в намазана с мазнина тава с разрезите нагоре, като се прищипват, за да не излезе кашкавала. С другата топка се прави същото.

Покриваме със стреч фолио, но не стегнато и оставяме да втаса около 1 час. Намазваме с отделения жълтък, смесен с 2 с.л. олио и печем в предварително загрята фурна на 170 градуса.

След 15 - 20 мин. от запичането поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме до златист цвят!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Margarita Kalinova
Margarita Kalinova
25.09.2017 03:53
Обезателно ще я спретна!
1
0
Diana
Diana
14.03.2016 12:53
Много апетитна! Браво!
1
1
Мария Георгиева
Невероятно изглежда.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв