Печен свински джолан

01/02/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Знаете ли тайната на вкусния печен джолан? Вижте тук"
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции4-5
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо90 059
  • Преглеждания за месеца793
  • Преглеждания за седмицата199
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1 кг джолан
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л. натрошен
  • майорана - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 стрит
  • карамфил - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - около 1 к.ч.

Начин на приготвяне

Надупчете свинския джолан навсякъде с вилица. Разбъркайте виното с всички подправки и залейте месото с тази смес. Оставете да престои за 1 нощ.

На следващия ден прехвърлете джолана в намазнена тава за печене, залейте с чашка зехтин, покрийте с фолио за печене и сложете да е пече за около 2 и 1/2 часа.

По време на печенето обърнете месото за известно време, след което отново го върнете в изходната му позиция. Малко преди да го извадите, махнете фолиото и оставете да се запече.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 5
3 4
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Веселин Иванов
Браво. За втори път ще го правя. Само една забележка, намалете каранфила.
0
1
боди1956
боди1956
25.02.2014 20:35
Скъпи приятели .След като е престояло в маринатата джоланчето Ви предлагам вместо в тавичка, да го опечете в плик за печене и после да не броите пръстите не облизани а да поканите приятели на червено винце от грозде и да се насладите на кулинарния шедйовър.Наздраве .
4
0
боди1956
боди1956
25.02.2014 20:23
след като направите маринатата най добре сложете джолана в плик за печене и го пригответе в него , след това не бройте колко пръста имате не облизани . не забравяйте червеното вино от грозде и добрите приятели . наздраве.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти