Пита с прясно мляко

12/03/2016
enggell2020@abv.bgот enggell2020@abv.bgГотвач 1x
Приготвяне2 мин.
Готвене50 мин.
Общо52 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 307
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • мая - 21 г (1/2 кубче)
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • олио - 100 мл
  • вода - 200 мл топла
  • захар - 7 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 1100 г
  • за намазване
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • сусам - за поръсване

Начин на приготвяне

В дълбока купа слагам маята и захарта. Добавям топлото мляко, водата и олиото, разбърквам. Солта е смесена с брашното. Добавям по малко брашно и замесвам меко, нелепнещо тесто.

Разточвам кръгла кора, около 3 мм. дебела. С остър нож, разрязвам на 18 равни триъгълника. Взимам единият триъгълник и навивам като следя разреза, т.е. разрезът ми е водещ.

Така навивам всички триъгълници. Подреждам в намазана с олио тава в средата правя плетеница или топче. Намазвам питата с 2 с.л прясно мляко разбъркано с ч.л олио.

Поръсвам със сусам, оставям да втаса, докато удвои обема си, и пека в загряла фурна на 160 градуса до готовност. Топлата пита завивам в чиста кърпа за 20 мин.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар