Пита с прясно мляко

12/03/2016
enggell2020@abv.bgот enggell2020@abv.bgГотвач 1x
Приготвяне2 мин.
Готвене50 мин.
Общо52 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 005
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа слагам маята и захарта. Добавям топлото мляко, водата и олиото, разбърквам. Солта е смесена с брашното. Добавям по малко брашно и замесвам меко, нелепнещо тесто.

Разточвам кръгла кора, около 3 мм. дебела. С остър нож, разрязвам на 18 равни триъгълника. Взимам единият триъгълник и навивам като следя разреза, т.е. разрезът ми е водещ.

Така навивам всички триъгълници. Подреждам в намазана с олио тава в средата правя плетеница или топче. Намазвам питата с 2 с.л прясно мляко разбъркано с ч.л олио.

Поръсвам със сусам, оставям да втаса, докато удвои обема си, и пека в загряла фурна на 160 градуса до готовност. Топлата пита завивам в чиста кърпа за 20 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар