Баница с царевично брашно

12/03/2016
Краси
отКрасиНовак2312
"Когато баницата е толкова вкусна, колкото тази, то може с чиста съвест да хапнете поне 4 парчета "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 535
  • Преглеждания за месеца274
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към разбитите яйца се прибавят киселото мляко, олиото, бакпулверът, царевичното брашно. Взема се една кора, маже се с яйчената смес.

Върху нея се поставя втора кора и тя се маже. Поставя се и трета кора, която също се маже със сместа. Сирене се поръсва върху последната кора.

Така трите кори се завиват на руло. По същия начин се процедира и с останалите кори. Поставят се в тава с хартия за печене. Отгоре баничките се мажат с останалата смес и бучки масло.

С остър нож се правят разрези. По желание може да се поръси със сусам или маково семе. Готовата баница се пече в загрята фурна на 180 градуса.

Баницата може да се направи с кори Фамилия, но тогава се прави с по четири кори. Одринските са по-дебели и я правя с по три броя кори.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар