Веган крем с тиква и грис

12/03/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф114964311095
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо896
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената от кората тиква нарязваме на парчета и слагаме да се вари в 1 литър вода (за 15-20 минути).

Когато се свари, изваждаме от водата (запазваме водата от варенето). Намачкваме тиквата с вилица на пюре.

Прибавяме към пюрираната тиква 6 супени лъжици захар или повече на вкус. В отделен съд размиваме смесени три супени лъжици грис и канела с 1/2 чаена чаша вода или отвара от варенето на тиквата.

В тенджерка или касерола слагаме да заври пюрето от тиква с 1 чаена чаша вода от варене на тиквата. Наливаме гриса и с непрекъснато разбъркване сваряваме за приблизително 10-15 минути, или докато кремът се сгъсти.

Готовия крем, сипваме в купички и охлаждаме. Поднасяме гарниран с лъжичка сладко и орехова ядка.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар