Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Веган крем с тиква и грис

Веган крем с тиква и грис

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Веган крем с тиква и грис
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
12/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г почистена от корите
  • вода - 1 л
  • захар - 6 с.л.
  • грис - 3 с.л.
  • канела - на вкус
  • конфитюр
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената от кората тиква нарязваме на парчета и слагаме да се вари в 1 литър вода (за 15-20 минути).

Когато се свари, изваждаме от водата (запазваме водата от варенето). Намачкваме тиквата с вилица на пюре.

Прибавяме към пюрираната тиква 6 супени лъжици захар или повече на вкус. В отделен съд размиваме смесени три супени лъжици грис и канела с 1/2 чаена чаша вода или отвара от варенето на тиквата.

В тенджерка или касерола слагаме да заври пюрето от тиква с 1 чаена чаша вода от варене на тиквата. Наливаме гриса и с непрекъснато разбъркване сваряваме за приблизително 10-15 минути, или докато кремът се сгъсти.

Готовия крем, сипваме в купички и охлаждаме. Поднасяме гарниран с лъжичка сладко и орехова ядка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Но каква е тази супа,тя е сладка
11.11.2022 06:25