Домашен ръчно направен хляб

12/03/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
"Ако и вие може да се похвалите, че правите такъв хляб, значи ще ви дойдем на гости "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 012
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • мая - 25 г
  • вода - 400 мл топла
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 760 г бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагам маята, после захарта, разбърквам. Наливам топлата вода и отново разбърквам. Добавям олиото, оцета, разбърквам. Солта добавям към брашното.

Добавям по малко брашно към течните съставки и разбърквам хубаво, да няма бучки. Замесвам меко тесто, което оставям да втасва на топличко, покрито, за да не изсъхва тестото.

Щом си утрои обема, оформям хляба. Слагам в тесен и дълбок съд за печене, намазан с много малко олио. С много остър нож правя няколко разреза, немного дълбоки.

Оставям да втасва за втори път. Загрявам фурната до 160 градуса и пека хляба до готовност. Топлия хляб напръсквам със студена вода и завивам в чиста кърпа.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!