Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен ръчно направен хляб

Домашен ръчно направен хляб

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Домашен ръчно направен хляб
Снимка: Потребител#167180
2 / 3
12/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако и вие може да се похвалите, че правите такъв хляб, значи ще ви дойдем на гости"

Необходими Продукти

  • мая - 25 г
  • вода - 400 мл топла
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 760 г бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагам маята, после захарта, разбърквам. Наливам топлата вода и отново разбърквам. Добавям олиото, оцета, разбърквам. Солта добавям към брашното.

Добавям по малко брашно към течните съставки и разбърквам хубаво, да няма бучки. Замесвам меко тесто, което оставям да втасва на топличко, покрито, за да не изсъхва тестото.

Щом си утрои обема, оформям хляба. Слагам в тесен и дълбок съд за печене, намазан с много малко олио. С много остър нож правя няколко разреза, немного дълбоки.

Оставям да втасва за втори път. Загрявам фурната до 160 градуса и пека хляба до готовност. Топлия хляб напръсквам със студена вода и завивам в чиста кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: